Αξιολόγηση CR INDEX 2018-2019

Έναρξη υποβολής δηλώσεων συμμετοχής

 

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2018 –  Για 11η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute CRI) προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να δηλώσουν συμμετοχή στην αξιολόγηση CR Index 2018-2019 ώστε να επενδύσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης μέσα από ένα διεθνές Πρότυπο.

Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής είναι μέχρι Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

 

Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης έχει υποστηρίξει περισσότερες από 40 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 διαφορετικούς κλάδους να συστηματοποιήσουν τον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στο στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας, που έχει αποδεδειγμένα συμβάλλει θετικά στη συνολική τους απόδοση.

Στη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC), ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεωρούν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια του BITC τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze. Παράλληλα, δίνεται ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award) για να τιμήσει την εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας Eιδικός Έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index στην εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο. Για πρώτη φορά το 2013, το Ινστιτούτο συμπεριέλαβε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβραβεύει την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση που συμμετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό.

Κατά την αξιολόγηση CR INDEX 2017-2018, νέες εταιρείες προστέθηκαν στην «οικογένεια» του CR INDEX, ενώ οι διαχρονικά συμμετέχοντες κατάφεραν να κρατήσουν ή να βελτιώσουν – κάποιοι σημαντικά – τις επιδόσεις τους, παρά την αυξημένη δυσκολία των αναθεωρημένων κριτηρίων αξιολόγησης του BITC. Για πρώτη φορά το 2012, ακολουθώντας τη μεθοδολογία του BITC, που βελτιώνεται διαρκώς για να παρακολουθεί τις τάσεις στο χώρο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Εθνικός Δείκτης συμπεριέλαβε το ανώτερο επίπεδο διάκρισης DIAMOND, η οποία απευθύνεται σε εταιρείες που βρίσκονται ήδη στα επίπεδα Platinum και Gold. Οι ερωτήσεις για το επίπεδο αυτό είναι προαιρετικές και ανεξάρτητες της υπόλοιπης αξιολόγησης. Μέχρι σήμερα, 4 εταιρείες έχουν καταφέρει να πάρουν αυτή την ανώτατη διάκριση.

 

O κύκλος της φετινής αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την Τελετή Βράβευσης των εταιρειών που θα διακριθούν. 

 

CRI PASS

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο και το CRI PASS, το οποίο αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο σχεδιασμένο για Μικρομεσαίες αλλά και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα ολοκληρωμένα βήματα στην Εταιρική υπευθυνότητα ωφελούμενες από τα πλεονεκτήματά της.

Δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση με στόχο να  αναγνωριστούν για την εφαρμογή της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Είναι απλούστερο και συντομότερο στη συμπλήρωσή του και ουσιαστικά προετοιμάζει την επιχείρηση για το απαιτητικότερο CR INDEX.

 

Εκδήλωση Βράβευσης – Ρεκόρ Δημοσιότητας στα 10 χρόνια του Ινστιτούτου!

Το Ινστιτούτο επιβραβεύει τις επιδόσεις των επιχειρήσεων που λαμβάνουν CRI Pass σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται τον Ιούνιο, με ευρεία προβολή στα μέσα. Οι εταιρείες προβάλλονται σε ειδικό ένθετο-αφιέρωμα για την ΕΚΕ, σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Προβάλλονται επίσης μέσω των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης. Λαμβάνουν τιμητικό βραβείο και δικαίωμα χρήσης του λογοτύπου CR INDEX & CRI PASS στα δικά τους κανάλια επικοινωνίας (corporate newsletters, web κλπ).

Η φετινή εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρουσία μελών της Κυβέρνησης και πλήθος εκπροσώπων από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, θεσμικών οργάνων και εκπροσώπων των ΜΜΕ. Η εκδήλωση έλαβε εκτενή δημοσιότητα σε έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά Μέσα, με παρουσίαση σε ειδικό Ένθετο στο περιοδικό Forbes, καθώς και περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και χιλιάδες views.

 

Εκδήλωση Βράβευσης CR INDEX 2017-2018: Δείτε το βίντεο εδώ!

Δείτε την Προβολή της εκδήλωσης στo Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 εδώ!

 

 

 

 

****************************

Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Επικοινωνία: Ζέτα Χατζηαντωνίου

Τηλέφωνο: 211 18 23 905

E mail: info@cri.org.gr

 

 

Τι είναι ο CR Index

 

Το CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Στην Ελλάδα το CR Index εκπροσωπείται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.