ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 8η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητα με τα εργαλεία CR Index & CRI Pass


Αθήνα, 7 Ιουνίου 2016

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) βραβεύει για 8η (όγδοη) συνεχή χρονιά, τις πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρείες για το 2015, σύμφωνα µε τον Εθνικό ?είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index & το CRI Pass.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, και ώρα 7:30μμ,  κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα παρουσιαστούν οι εταιρείες που διακρίθηκαν, βάσει της αξιολόγησης CR Index & CRI Pass για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Ευθύνης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα,  εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR INDEX 2015 είναι η εφημερίδα «Το Βήμα», ο Εκδοτικός Οργανισμός Direction και Olive Media. Επίσημος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Αθνηναϊκή Ζυθοποιία,  ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν το PRC Group/The Management House, το Centre for Sustainability & Excellence και η Advocate/Burson-Marsteller.


Ποιες εταιρίες θα προστεθούν φέτος στην οικογένεια CR Index;


CRI
[1] Πίνακας συγκριτικών αποτελεσμάτων με τις εταιρίες που έχουν συμμετάσχει το 2008-2015 στην αξιολόγηση CR INDEX.Επικοινωνία: Σοφία Αναγνωστοπούλου

Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Τηλέφωνο: 210 6931018

E mail: info@cri.org.gr

 

 

Τι είναι o CR Index

O CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

 

Τι είναι το CRI Pass

Το CRI Pass αποτελεί ένα διαγνωστικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψη της μια υπεύθυνη επιχείρηση καθώς αποτυπώνει όλες τις πτυχές Εταιρικής Υπευθυνότητας. Πιο συγκεκριμένα το εργαλείο  αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το CRI Pass.   Επιπλέον η συμμετοχή στο CRI Pass προετοιμάζει κατάλληλα όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον απαιτητικό CR Index ( Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας)  και τα 5 επίπεδα διάκρισης (Silver, Bronze, Gold ,Platinum, Diamond)


Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τη δράση του: http://www.cri.org.gr