Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης βραβεύει τις εταιρείες που διακρίθηκαν για τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες δράσεις τους 
Αθήνα, 3 Ιουνίου 2015 - Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) θα βραβεύσει για 7η (έβδομη) συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, και ώρα 7:30μμ,  κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τις εταιρείες που διακρίθηκαν το 2014 για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

 

Επίσης, για πρώτη φορά, θα βραβευθούν από το Ινστιτούτο οι εταιρείες που αξιολογήθηκαν με βάση το CRI Pass, το πρώτο εργαλείο ειδικά σχεδιασμένο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε) και πολυεθνικές που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και το οποίο θα αποτελέσει τον προθάλαμο για τις εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Εθνικό Δείκτη CR Index.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα,  εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR INDEX 2014 είναι η εφημερίδα Καθημερινή, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και οι Εκδοτικοί Οργανισμοί Direction και Olive Media, ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν το PRC Group/The Management House, το  Centre for Sustainability & Excellence και η Advocate/Burson-Marsteller.

 

Ποιες εταιρίες θα προστεθούν φέτος στην οικογένεια CR Index[1];

cri

[1] Πίνακας συγκριτικών αποτελεσμάτων με τις εταιρίες που έχουν συμμετάσχει το 2008-2013 στην αξιολόγηση CR INDEX.


 

Επικοινωνία: Σοφία Αναγνωστοπούλου

Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Τηλέφωνο: 210 6931018

E mail: info@cri.org.gr

 

Τι είναι το CR Index

Το CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Στην Ελλάδα το CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το  Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τη δράση του: http://www.cri.org.gr