ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιες εταιρείες επενδύουν στρατηγικά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

εν μέσω οικονομικής κρίσης;
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2014 - Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) θα βραβεύσει για 6η (έκτη) συνεχή χρονιά, τις πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρείες για το 2013, σύμφωνα µε τον Εθνικό ?είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR INDEX.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, και ώρα 7:30μμ, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα παρουσιαστούν οι εταιρείες που διακρίθηκαν, βάσει της αξιολόγησης CR Index 2013 για την προσήλωσή τους στην εφαρµογή σηµαντικών δράσεων Εταιρικής Ευθύνης.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.

Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR INDEX 2013 είναι η εφημερίδα Καθημερινή, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Εκδοτικός Οργανισμός Direction, ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν το PRC Group/The Management House, το Centre for Sustainability & Excellence και η Advocate/Burson-Marsteller και το ICAP Group.


Ποιες εταιρίες θα προστεθούν φέτος στην οικογένεια CR Index ;


matrix

Πίνακας συγκριτικών αποτελεσμάτων με τις εταιρίες που έχουν συμμετάσχει το 2008-2012 στην αξιολόγηση CR INDEX.Επικοινωνία: Σοφία Αναγνωστοπούλου
Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης
Τηλέφωνο: 210 6931018
E mail: info [at] cri.org.gr


Τι είναι το CR Index

Το CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.
Στην Ελλάδα το CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τη δράση του: http://www.cri.org.gr