Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τον εθνικό δείκτη

εταιρικής ευθύνης

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2009 – Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) διοργανώνει το ετήσιο CR INDEX 2009 για την αξιολόγηση και βράβευση των εταιριών που διακρίνονται ως προς τη δράση τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.

Στη διαδικασία αυτή αξιολόγησης της απόδοσης των εταιριών στον τομέα της εταιρικής ευθύνης μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικού καθεστώτος. Επίσης, η κάθε εταιρία έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι τα αποτελέσματά της αξιολόγησης.

Πέραν της δυνατότητας διάκρισης και βράβευσης που προσφέρεται στις συμμετέχουσες εταιρίες, τους δίδεται παράλληλα η δυνατότητα να αποτιμήσουν, να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους για την εφαρμογή της Εταιρικής Ευθύνης και να συγκρίνουν τη θέση τους με βάση την απόδοση άλλων εταιριών του ίδιου κλάδου.

Η συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων πραγματοποιείται ως προς τις επιδόσεις τους στον τομέα της ΕΚΕ και πιο συγκεκριμένα στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: Εργαζόμενοι, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze. Το 2008, στην Ελλάδα, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι ακόλουθες εταιρίες στην κατηγορία Silver: η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η DIAGEO Hellas, ο OTE και η Τράπεζα Πειραιώς. Στην κατηγορία Bronze διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι: ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου), MICROSOFT Ελλάς, Piscines Ideales και Regency Entertainment.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009.


Σχετικά με το Corporate Responsibility Institute


Το Corporate Responsibility Institute (Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, www.cri.org.gr) είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει αναλάβει σε συνεργασία με το BITC (Business in the Community) την αποκλειστική εκπροσώπηση του CR Index στην Ελλάδα. Στόχος είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης και σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ με βάση διεθνή κριτήρια.


Σχετικά με το Corporate Responsibility Index και το Business in the Community


Το BITC, υπό την προεδρία του Πρίγκιπα της Ουαλίας, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και υποστηρίζει εδώ και 25 χρόνια κορυφαίους οργανισμούς και επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να ενσωματώσουν καλές πρακτικές στις λειτουργίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει το CR Index, το οποίο αποτελεί Εθνικό Δείκτη και κορυφαίο σημείο αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, για την συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων ως προς τις επιδόσεις τους στον τομέα της ΕΚΕ και πιο συγκεκριμένα στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: Εργαζόμενοι, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ απευθυνθείτε στο site του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης www.cri.org.gr ή επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6931019 και την κυρία Μαρκέλλα Καζαμία, e-mail info@cri.org.gr.